Kurrans GI biffar med broccoli- och blomkålspuré
Du behöver till biffarna:
400 gram nötfärs
1 st Morrot
1 st Paket fetaost(150g?)
1 st Rödlök
1 Vitlöksklyfta
Örtkyrddor (Frysta)
½ dl Creme fraiche
Du behöver till purén:
1 st Boccolibukett
1 st Blomkål
½ dl creme fraiche
Salt och peppar
Skär upp broccolin och blomkålen. Koka sedan upp vatten i en kastrull och häll sedan i "grönsakerna" och låt koka i ca 5-7. Häll ut nästan ut allt av grönsaksspadet men spara lite till purén.
Börja sedan med biffarna. Hacka läken i små tärningar, riv morrötterna(jag valde kortsidan av rivjärnet så det inte blir så stora strimlor), häll i örtkyddorna(var inte rädd, häll gärna i mer än för lite), smula ner halva paketet av fetaosten och avsluta med att hälla i creme fraichen. Blanda sedan ihop allt till en stor klump.
Dela sedan upp den stora klumpen till små biffar.
Återgå sedan till broccolin och blomkålen. Ta hjälp av en mixer och mixa tills det blir en jämn röra. Krydda sedan med salt och peppar och häll i creme fraichen och mixa igen. Om "grönsakerna" har kallnat så häll tillbaka purén i kastrullen igen och värm upp den.
Samtidigt som du ev värmer upp purén så steker du upp biffarna på medelhögvärme, ca 7 min på varje sida.
Vola! Purén kanske inte ser så aptitlig ut, men den var över all förväntan. Om du gillar broccoli så kommer du gilla detta:) Och biffarna var också jätte goda, två stycken räckte för en person, dom var jätte mäktiga!
Se upp för jag kommer säkert skriva mer GI recept här på bloggen:)
400 gram nötfärs
1 st Morrot
1 st Paket fetaost(150g?)
1 st Rödlök
1 Vitlöksklyfta
Örtkyrddor (Frysta)
½ dl Creme fraiche
Du behöver till purén:
1 st Boccolibukett
1 st Blomkål
½ dl creme fraiche
Salt och peppar
Skär upp broccolin och blomkålen. Koka sedan upp vatten i en kastrull och häll sedan i "grönsakerna" och låt koka i ca 5-7. Häll ut nästan ut allt av grönsaksspadet men spara lite till purén.
Börja sedan med biffarna. Hacka läken i små tärningar, riv morrötterna(jag valde kortsidan av rivjärnet så det inte blir så stora strimlor), häll i örtkyddorna(var inte rädd, häll gärna i mer än för lite), smula ner halva paketet av fetaosten och avsluta med att hälla i creme fraichen. Blanda sedan ihop allt till en stor klump.
Dela sedan upp den stora klumpen till små biffar.
Återgå sedan till broccolin och blomkålen. Ta hjälp av en mixer och mixa tills det blir en jämn röra. Krydda sedan med salt och peppar och häll i creme fraichen och mixa igen. Om "grönsakerna" har kallnat så häll tillbaka purén i kastrullen igen och värm upp den.
Samtidigt som du ev värmer upp purén så steker du upp biffarna på medelhögvärme, ca 7 min på varje sida.
Vola! Purén kanske inte ser så aptitlig ut, men den var över all förväntan. Om du gillar broccoli så kommer du gilla detta:) Och biffarna var också jätte goda, två stycken räckte för en person, dom var jätte mäktiga!
Se upp för jag kommer säkert skriva mer GI recept här på bloggen:)
Kommentarer
Postat av: Emma
jag tycker det ser jäkligt mumsigt ut!
Postat av: Karin
Rekommenderas varmt! :)
Trackback